Bel ons: 0229-582347

Zonne-boiler

Wij plaatsen al jaren zonneboilers. Met een zonneboiler verwarmt u uw kraanwater en huis met behulp van zonneenergie. Een zonneboiler is een eenvoudig, betrouwbaar en zeer efficient apparaat, waarmee u flink op uw energierekening bespaart en een wezenlijke bijdrage levert aan terudringing van de CO2 uitstoot. Sinds kort plaatsen wij Rivusol zonneboilers. Hieronder vindt u meer informatie over de werking van een Rivusol zonneboiler.

Hoe werkt een zonneboiler?
Het principe van een zonneboiler is eenvoudig: als u een bakje met water de hele dag in de zon zet, wordt het water in dat bakje erg warm. Zonneboilers maken gebruik van hetzelfde principe. Zelfs in de winter, als de zon maar een paar uur schijnt, kan een Rivusol zonneboiler voldoende warm water produceren om te douchen, te wassen en zelfs om uw zwembad warm te houden.

Van zonne-energie naar warm water
Een zonneboiler bestaat uit een warmtecollector, die op uw dak wordt gemonteerd en zonlicht opvangt en omzet in warmte. Daarnaast is er en een goed geïsoleerd opslagvat, waarin uw kraanwater wordt voorverwarmd. Zodra de temperatuur in de zonnecollectoren op uw dak oploopt, gaat er een pomp in een gesloten circuit draaien. Via deze pomp wordt de warmte van de collector naar het opslagvat getransporteerd. Vervolgens zal de temperatuur oplopen. Zodra de collectortemperatuur te laag is om het opslagvat verder te verwarmen, zal de pomp stoppen. Gedurende de dag wordt op deze manier het opslagvat geleidelijk warmer. Op hele mooie dagen kan de temperatuur oplopen tot 85 graden C.

 

Volgende >>