Bel ons: 0229-582347

Warmtewiel brengt verse buitenlucht naar binnen

Woningen, scholen en kantoren zijn tegenwoordig luchtdicht geïsoleerd. Prettig voor de energierekening, maar niet zo goed voor de luchtwegen. Zonder voldoende ventilatie raken woningen en gebouwen verstopt met stof, vocht, geurtjes, bacteriën, schimmels en virussen. De vervuilde binnenlucht veroorzaakt een reeks aan gezondheidsproblemen in woningen scholen en kantoren.

Er is nu een oplossing voor dit probleem; die oplossing heet RecoupAerator. Een nieuw ventilatiesysteem dat verse buitenlucht aanvoert en gebruikte lucht afvoert buiten het gebouw. Het effect is te vergelijken met het openzetten van een raam, maar dan zonder tocht en warmteverlies en stof. De ramen kunnen gewoon gesloten blijven.

Warmtewiel
Door de werking met een warmtewiel is er geen condensafvoer nodig en kan de unit op de meest uiteenlopende plaatsen gemonteerd worden. Deze heeft een rendement op warmte uitwisseling van meer dan 95% Het hoge rendement wordt gerealiseerd door het gepatenteerde polymeer filtermateriaal.

Vorstbeveiliging
Er is een vorstbeveiliging ingebouwd die de snelheid van het warmtewiel aanpast als de buitentemperatuur lager is dan -12 graden. De warmtewisseling blijft hierdoor optimaal. Bij lucht-WTW’s zonder warmte wisseling in onbalans gebracht om dicht vriezen te voorkomen.

Zomerkoeling
De RecoupAerator 200DX wordt standaard met de uitgekiende zomerkoeling EconoCool uitgerust. Deze werkt op een uiterst simpel en doeltreffende manier. Na inschakeling van de zomerkoeling meet de temperatuursensor de van buiten inkomende temperatuur. Als deze lager is dan de temperatuur die uit het gebouw komt wordt het warmtewiel stilgezet en stroomt de koude nachtlucht rechtstreeks door de filters het gebouw binnen. Hierdoor wordt het gebouw gratis gekoeld. Als de buiten temperatuur weer oploopt gaat het wiel weer draaien en ontstaat er een soort ‘closed loop’ en wordt er minimaal warmte binnengevoerd.

Onderhoud
Door de eenvoudige constructie en hoogwaardige materialen heeft de RecoupAerator 200DX niet meer onderhoud nodig dan allen aan de filters. Iedere 90 dagen gaat op het bedienings-paneel een lampje branden die aangeeft dat de filters gecontroleerd dienen te worden.

Bediening
De RecoupAerator 200DX wordt standaard geleverd met een wandbediening. Op de wand-bediening zit een draaiknop en 2 led lampjes. De groene is voor aan/uit ende rode staat elke 90 dagen oplichten om aan te geven dat de filters gecontroleerd moeten worden. Deze rode led gaat met een reset weer uit voor 90 dagen.

Voordelen op een rij
-Capaciteit vrijblazend 400 m3 per uur
-98% warmte terugwinning, op laagste stand
-95% warmte terugwinning, middelste stand
-92% warmte terugwinning, hoogste stand
-29 watt stroomverbruik laag, 232 watt in hoogste stand, afhankelijk van gebruikte filterkwaliteit
-Geen condensafvoer, geen schimmelvorming in het toestel
-5 aar volledige garantie
-Eenvoudig te plaatsen, horizontaal en verticaal
-Standaard filtercheck interval op bedieningspaneel
-Variabel toerental
-Kan tot 65% vocht reguleren/transporteren, afhankelijk van temperatuur