Bel ons: 0229-582347

Slimme meter weigeren!

Het ministerie van Economische zak is sinds 1 januari 2014 nog intensiever bezig om oude elektriciteitsmeters te vervangen door slimme meters. Enige jaren geleden was dit nog een verplichting met een flinke boete als je de slimme meter weigerde. Na veel kritiek is deze beslissing terug gedraaid. Dit houdt in dat u niet meer verplicht bent om een slimme meter te laten plaatsen. Dit is goed nieuws voor het terug verdienen van investeringen in duurzame energiebronnen, zoals zonnepanelen en de zelfdenkende windmolens.

In 2017 worden de terug lever tarieven aangepast; momenteel is de prijs die u betaalt voor een kWh gelijk aan de vergoeding die u ontvangt. In 2017 wordt deze vergoeding verlaagd of op nul gesteld onder het mom dat er een overschot is aan duurzame energie. Dit verklaart de haast van de overheid; de schatkist moet worden gevuld. 

Bij de oude draaischijfmeter is het achteraf niet vast te stellen wat het aan terug geleverde aantal kWh is, omdat dit continu wordt gesaldeerd. Hierdoor krijgt u net zo veel terug voor terug geleverde elektriciteit als dat u ervoor  betaalt.