Bel ons: 0229-582347

Elga warmtepomp

De Techneco Elga is een slimme modulerende hybride warmtepomp die samenwerkt met een (bestaande) HR-ketel. De Elga is geschikt voor verwarming én koeling van de woning. De Elga zorgt met haar aantrekkelijke terugverdientijd voor een opmars van de energiezuinige bestaande woning!

-voor bestaande bouw
-werkt samen met alle HR-ketels
-capaciteit tot 5kW
-modulerend
-verwarmen én koelen
-besparing tot 30%
-minimale bouwkundige aanpassingen
-geen grond gekoppelde bron nodig
-warmtepomp en HR-ketel worden aangestuurd door één regeling


Vraag nu direct uw offerte aan voor een Elga warmtepomp bij u thuis!


   

 

 

 


 

Toepassing
De Elga (ELektrische warmtepomp voor de GAsketel) is een lucht-waterwarmtepomp met een binnen- en buitenunit. 
De kleine binnenunit kan geplaatst worden naast vrijwel elke opentherm HR-ketel. De Techneco Elga wordt standaard met een opentherm thermostaat geleverd.
De buitenunit dient bij voorkeur binnen 10 meter van de binnenunit geplaatst te worden. De buitenunit kan op een dak of tegen de gevel, mits niet zichtbaar vanaf de straatzijde, geplaatst te worden. Bouwkundige aanpassingen en een grondgekoppelde bron zijn niet nodig!

Werking
De Elga gebruikt gratis warmte uit de buitenlucht en zet dit om in bruikbare warmte in de woning. De buitenunit onttrekt de warmte uit de lucht. De warmtepomp voegt deze energie toe aan het water van het centraal verwarmingssysteem. Het water kan tot maximaal 55°C worden verwarmd. Een gemiddelde Nederlandse woning heeft circa 10 kW aan warmte nodig. De Elga genereert met 5 kW in een Nederlandse situatie circa 70% van de warmtebehoefte. Omdat de warmtepomp maar een beperkte hoeveelheid energie gebruikt, wordt in dit proces tot circa 50% aan energie bespaard. De Elga heeft daarom een gunstige invloed op het energielabel van de woning.

Koelfunctie 
Het klimaat in Nederland verandert. De behoefte om in de zomer te kunnen koelen neemt daardoor toe. Met een minimum aan energie is de Elga in staat om de temperatuur in de woning een aantal graden omlaag te brengen. Omdat met koeling in bestaande bouw snel condensvorming optreedt, de regeling van de Elga voorkomt condensvorming. Door het plaatsen van FAN-convectoren met een condensafvoer kan de koelcapaciteit van de Elga optimaal worden benut. Ook in combinatie met vloerverwarming gaat uw comfort er zeker flink op vooruit.

Aansluiting
De Elga wordt direct naast de (bestaande) HR-ketel geplaatst. Het systeem bestaat uit:

  1. een binnenunit
  2. een buitenunit
  3. de (bestaande) HR-ketel

De Elga staat in verbinding met de kamerthermostaat. Het systeem neemt de hoofdfunctie van de HR-ketel over en bepaalt op basis van de warmte- of koudebehoefte of de Elga ingeschakeld wordt. Zodra de buitentemperatuur onder een bepaald niveau komt schakelt de HR-ketel in. Als het rendement van de Elga door vorst sterk terugloopt schakelt de Elga uit. De HR-ketel neemt de verwarmingsfunctie dan alleen voor zijn rekening.

De Elga geeft een enorme besparing op de energierekening en een forse reductie van CO2-uitstoot. Dus meer comfort met minder energie.


Download hier onze folder van de Elga warmtepomp.