Bel ons: 0229-582347

De vele voordelen van SolarEdge

Waarom meer investeren in een pv-installatie met een SolarEdge systeem i.p.v. een pv-installatie met een centrale omvormer? Hoe werkt SolarEdge en wat zijn de voordelen hiervan?  We plaatsen steeds vaker SolarEdge systemen. Hoog tijd om hier wat over te vermelden.

Principe SolarEdge
SolarEdge werkt met een optimizer per zonnepaneel, waarmee ieder paneel afzonderlijk wordt geregeld en beveiligd. De optimizers worden aangesloten tussen de  bekabeling van de panelen. De bekabeling wordt uiteindelijk aangesloten op de centrale omvormer die binnen hangt. Het monitoring portal geeft de prestatie  van ieder paneel weer.

solaredge3

 

Waarom SolarEdge?
1. Meer opbrengst per paneel
Ieder paneel heeft zijn eigen maximum power point. Bij een traditionele string-omvormer vermindert het zwakste paneel de prestatie van de rest van de panelen. Bij SolarEdge produceert ieder paneel maximaal energie en heeft het zwakste paneel geen invloed op de rest van het systeem. Maar ook op een dak zonder schaduw vorming is er met SolarEdge meer opbrengst per paneel. Namelijk iedere vorm van mismatch veroorzaakt vermogensverlies. Vormen van mismatch zijn: vervuiling, bladval, sneeuw, vogelpoep, etc.
Daar komt nog eens bij dat paneel prestaties in 20 jaar tijd met 20% afnemen en ieder paneel veroudert anders. SolarEdge zorgt ervoor dat de maximale hoeveelheid energie wordt geproduceerd zonder dat de prestatie van andere panelen wordt beïnvloedt. 

2. Meer panelen per dak
Bij een traditionele omvormer ben je gebonden aan het zelfde dak en oriëntatie. Met SolarEdge is plaatsing van de panelen op alle daken mogelijk, waardoor je een betere benutting van je dakoppervlak krijgt. Hierdoor krijg je een hogere capaciteit en uiteindelijk een hogere opbrengst.

solaredge4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


3. Verbeterde veiligheid
Pv-systemen zijn over het algemeen voor de mens en eigendom. Maar als de zon schijnt, dan staan de Pv-kabels voortdurend onder hoge DC-spanning. Een traditionele omvormer heeft geen optie om de hoge spanning op het dak uit te zetten. Bij het SolarEdge systeem schakelt de DC-spanning automatisch af wanneer de AC-spanning uit staat. Dit ter bescherming van onderhoudspersoneel, installateurs, etc. SolarEdge voldoet aan de meest geavanceerde Europese veiligheidsrichtlijnen. 

4. Geavanceerde monitoring
SolarEdge geeft volledig inzicht in de prestaties van het systeem en geeft zekerheid van de investering op de lange termijn. Bij een fout in het systeem komt er direct een melding en is deze snel op te lossen. Via een app is overal ter wereld inzicht in het systeem.